Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Χωρίσματα... 2

Βγήκαμε με την κουμπάρα μου και τα είπαμε.
Είναι τόσο φορτισμένη απ' την αρρωστημένη κατάσταση που ζούσε και που ζει και περιμένει να βγει το διαζύγιο να ηρεμήσει. Θα ηρεμήσει όμως;
Βγήκαμε για έναν καφέ κι όσο τα κουβεντιάζαμε εκείνος κάθε 5' της τηλεφωνούσε. Αντί να τον "διαολοστείλει" και να την αφήσει να ηρεμήσει, αυτός της τηλεφωνούσε, έκλαιγε κι απαιτούσε να συναντηθούν έστω για μια αγκαλιά.
Όπως η ίδια μας εξιστόρησε οι θυμοί του άρχισαν απ' τις προετοιμασίες του γάμου, με πρώτη έκρηξη την ημέρα που μοίρασαν τα προσκλητήρια: έσπασε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης κι έβριζε την μάνα της. Η ίδια έδωσε τόπο στην οργή γιατί θεωρούσε πως όλος αυτός ο εκνευρισμός ήταν λόγω της κούρασης που περνούσαν απ' το τρέξιμο για το γάμο. Έγινε ο γάμος και οι εκρήξεις θυμού άρχισαν σιγά σιγά να ξεμπροστιάζονται απ' το γαμήλιο ταξίδι τους. Κι όταν  πια μπήκαν στην καθημερινότητα τους, τα πράγματα σιγά σιγά άρχισαν να χειροτερεύουν. Θύμωνε, την έβριζε, πετούσε πράγματα, μια φορά την χαστούκισε, την απάτησε. Η συμπεριφορά του μέχρι τώρα δείχνει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Ψυχολογικό πρόβλημα που παρά τις προσπάθειες της να τον πείσει να πάνε σε κάποιον ειδικό, εκείνος έβρισκε αφορμή να ξεσπά.
Πήγαινε στη δουλειά της κι αν τυχόν αργούσε λόγω κίνησης εκείνος θύμωνε, εξαγριωνόταν, την αποκαλούσε "πουτάνα". Σχεδόν καθημερινά υπήρχε αυτό το βιολί. Μέχρι που άρχισε να την απειλεί. Αν συνεχίσει να καθυστερεί να επιστρέφει απ' την δουλειά της, θα την έσφαζε. Πως αν τυχόν μιλούσε στους δικούς της για όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους, το μεγάλο κουζινομάχαιρο ήταν στη διάθεση του. Θα τον ανάγκαζε να το κρύψει!
Είχε μιλήσει στους δικούς της κι είχε αφηγηθεί μέσες άκρες πως δεν πήγαινε καλά ο γάμος της και πως καβγάδιζαν συνεχώς με τον άντρα της. Οι γονείς της έλεγαν πως σε ένα "σπίτι" η γυναίκα είναι αυτή που το "κρατάει" στα θεμέλια του. Ποια θεμέλια όμως; Με την απειλή της χρήσης μαχαιριού;
Τελικά ο τελευταίος της καβγάς με τον άντρα της την έκανε να λάβει την οριστική της απόφαση. Δεν χρειαζόταν να καταλήξουν στα μαχαίρια. Καλύτερα θα ήταν να χωρίσουν και να παραμείνουν φίλοι και να του συμπαραστέκεται στα δύσκολα! 
Με κάποιο τρόπο ήθελε κι αυτή να παίξει το παιχνίδι της για να μην διακινδυνεύσει τις ζωές των δικών της αλλά και την δική της. Ποτέ δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι έχει στο μυαλό του ένας τέτοιος άνθρωπος.
Μίλησε στους γονείς της, τους τα είπε σχεδόν όλα και έτσι τέθηκαν οι αποφάσεις. Η πρώτη ήταν να προχωρήσουν σε συναινετικό διαζύγιο και να του δίνουν λίγα λίγα τα χρήματα που έβαλε ο ίδιος για τον γάμο αλλά και που τα κέρδισε με την δουλειά του. Γενικά πάνε με τα νερά του μέχρι στιγμής για να κερδίσουν τον απαραίτητο χρόνο ώστε να συμβουλευθούν και ειδικούς για την προστασία τους.
Πρώτος ειδικός είναι ο ψυχίατρος. Σκοπός είναι να μάθουν να χειρίζονται την συμπεριφορά του ώστε οι ενοχλήσεις προς την κουμπάρα μου να είναι κάθε φορά και λιγότερες.
Δεύτερος ειδικός είναι ο δικηγόρος. Σκοπός είναι να μάθουν πως τους προστατεύει ο νόμος από κάτι τέτοιες περιπτώσεις και τι μπορούν να κάνουν.
Προσωπικά της είπα της κουμπάρας μου να κάνει καταγγελία στην αστυνομία για τις απειλές που δέχεται για την ζωή της και μετά να συμβουλευθεί τους  υπόλοιπους.
Φοβάται όμως. 
Εύχομαι όλα να λήξουν ομαλά κι ο καθένας να πάρει τον δρόμο του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου