Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Νέα δουλειά, νέο σπίτι, νέα πόλη...

Όλα ξεκίνησαν όταν έμαθα πλέον πως είμαι επιτυχούσα. Με ειδοποίησαν απ' τον ΟΑΕΔ, πήρα το συστατικό σημείωμα που μου έδωσαν και έκανα το ταξίδι μέχρι την πόλη που επέλεξα για να εργαστώ για 1 χρόνο στο νοσοκομείο της. Με συγχωρείτε που δεν γράφω την περιοχή, αλλά είναι σαν είμαι σε χωριό, το νοσοκομείο είναι μικρό κι ο διάολος γενικά έχει πολλά ποδάρια!!! Καλύτερα να προσέχω, αν θέλω να έχω!!!
Μου δάνεισαν οι γονείς μου 300 ευρώ για ξεκίνημα κι άντε με αυτά μόνο να κάνεις την αρχή ακόμη κι αν το σπίτι που θα βρεις είναι επιπλωμένο. Άσε που τρέχουν και έξοδα από εκεί που δεν το περιμένεις. Ρωτάς αν το νοσοκομείο παρέχει την νοσηλευτική στολή και σου λένε πως "όχι" και κάνεις το έξοδο να σπαταλήσεις 30 ευρώ για να αγοράσεις στολή. Που την τσάντα που στην έβαλαν την κοιτάς αφού βρίσκεσαι στην πόλη που είσαι 2 μέρες πριν την πρώτη μέρα εργασίας και διαπιστώνεις πως έγινε λάθος και σου έβαλαν 2 παντελόνια, αντί για παντελόνι και χιτώνιο! Και σκάει το επόμενο έξοδο, μιας και ο πατέρας του ιδιοκτήτη του σπιτιού που έχεις νοικιάσει έχει κατάσταση ρούχων και αγοράζεις την άσπρη μπλούζα για 18 ευρώ αντί 25 που την είχε! Στο τσακ μπαμ φεύγει το πρώτο 50άρι.
Παρουσιάζομαι στο νοσοκομείο να γίνει η πρόσληψη κανονικά και να ανέβω για την πρώτη μου βάρδια με όλους τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους συναδέλφους! Έλα που μου βγάζει λάθος το σύστημα πως το ΑΦΜ μου δεν αντιστοιχεί στην ημερομηνία γέννησης που εγώ δίνω! Παίρνω τηλέφωνο στο λογιστή και μου λέει πως χρειάζεται να κατέβω Χαλκίδα να βγάλω στο ΚΕΠ ένα πιστοποιητικό γέννησης και να πάω στην εφορία για διόρθωση στοιχείων. Τσακ! Νέο έξοδο με 20 ευρώ μείον για τα πήγαιν' έλα με το λεωφορείο για να κάνω την διόρθωση και να εμφανιστώ την παρα-επόμενη μέρα όπως μου ζήτησε ο προσωπάρχης! Δεν θες να φας; Δεν χρειάζεται να κάνεις αγορές σε πράγματα που δεν παρέχει το σπίτι; Επιπλωμένο μεν το σπίτι, αλλά μόνο με τα κυρίως απαραίτητα: ένα μονό κρεββάτι (που κάποια στιγμή θα γίνει ημίδιπλο), 1 τραπέζι με καρέκλες, διάφορα τραπεζάκια-γραφειάκια (ένα για την τηλεόραση κι ένα στην κουζίνα σαν πάγκος) κι όλα τα ηλεκτρικά! Κι εδώ πάνω που είμαι μιαν ακρίβεια την έχει η αγορά! Πήγα στη λαϊκή το Σάββατο και τρόμαξε το μάτι μου από το πόσο ακριβά κοστίζουν τα λαχανικά και τα φρούτα, μόνο οι πάγκοι με τα ρούχα και τα είδη για το σπίτι (γυαλικά-πλαστικά) ήταν σε φθηνές τιμές!
Απ' τα 300 ευρώ απόμεινα με 120 κι ακόμη το σπίτι έχει ανάγκες... μια κουρτίνα να βάλω στη ντουζιέρα του μπάνιου, έναν κουβά για σφουγγάρισμα... και δεν τα'χω πάρει ακόμη γιατί κοστίζουν. Μόνο σκουπίζω όλο το σπίτι και σφουγγαρίζω με μια παλιοσφουγγαρίστρα που ήταν ξεχασμένη μέσα στο μπάνιο, το μπάνιο όποτε πλένομαι!
Κάνω υπομονή να δω πότε θα πληρωθώ και τι θα πληρωθώ... κι έχω να πληρώσω ενοίκιο και λογαριασμούς... που ακόμη δεν είναι κανονισμένα-ρυθμισμένα. Μου παραχωρήθηκε το σπίτι χωρίς να υπογράψω συμβόλαιο, για 180 ευρώ ενοίκιο το μήνα και το έκανα παζάρι και πήγε στα 160, γιατί δεν είναι φρεσκαρισμένο και δεν ήταν επιπλωμένο εξαρχής όπως έγραφε το ενοικιοστάσιο!

Στο νοσοκομείο τώρα: νιώθω λίγο έξω απ' τα νερά μου! Σαν νοσοκόμα η απασχόληση μου ήταν διαφορετική από αυτή του νοσοκομείου και προσπαθώ να μάθω απ' όσα μου δείχνουν οι μόνιμες-μόνιμοι. Ευτυχώς το περιβάλλον είναι οικείο, υπάρχει καλή διάθεση από τους μόνιμους να μας δείξουν και να μας καθοδηγήσουν, η προϊσταμένη επίσης είναι αυστηρή όσο πρέπει και δίκαιη (για την ώρα) και γενικά όπως ξεκαθαρίστηκε απ' τους μόνιμους... δεν γίνεται διαχωρισμός των καθηκόντων τους ανάλογα της βαθμίδα εκπαίδευσης, δηλαδή: εσύ είσαι ΔΕ... άντε να καθαρίσεις τα σκατά κι εσύ που είσαι ΤΕ κάτσε άραξε και γράψε λογοδοσία! Τα σκατά τα τρώνε όλοι το ίδιο!
Αυτό το γράφω γιατί οι νέες κοπελιές των ΤΕΙ θεώρησαν πως θα είχαν άλλα καθήκοντα όπως όταν έκαναν πρακτική! Πήραν την κρυάδα και προσγειώθηκαν!

Αυτά συνολικά! Αύριο είμαι -και πάλι- πρωϊνή!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου