Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Βάρδιες κι επίσκεψη στον Διοικητή

Χθες η προϊσταμένη έβγαλε το προσωρινό πρόγραμμα βαρδιών μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Το έβγαλε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται προσωρινά και οι κοπέλες που έρχονται από μακριά, μιας και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έχει δρομολόγια σε ώρες που δεν συμπίπτουν και τόσο με τα κανονικά ωράρια των βαρδιών. Όπως είπε η προϊσταμένη αυτό είναι προσωρινή λύση κι επειδή δεν θέλει για αρχή να μας φανεί "κακιά", από τον Μάρτη οι βάρδιες θα βγουν κανονικά κι οφείλουμε να τις τηρούμε ως έχουν εκτός αν χρειαζόμαστε να κάνουμε κάποιες δουλειές όπου το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί ανάλογα! Αν κάποιες κοπέλες δεν συμφωνούν "ας βρουν να νοικιάσουν σπίτι, να μοιράζονται το ενοίκιο, για να μη δημιουργείτε γενικότερο πρόβλημα" είχε πει όταν εκείνες δεν ήταν παρούσες και μάλλον θα τους το προτείνει εντός των ημερών για να βγουν κι οι βάρδιες για τον Μάρτιο!

Σήμερα επισκεφθήκαμε τον Διοικητή. Ήταν ένας πολύ νέος άνθρωπος, συζητήσιμος, μας καλωσόρισε ευγενέστατα και μετά μας δέχθηκε μία-μία κι έναν-έναν να μας μιλήσει κατ' ιδίαν. Όταν ήρθε η σειρά μου, του συστήθηκα,  του είπα την ιδιότητα μου, του είπα πως μου φαίνονταν όλα καινούρια γιατί σε νοσοκομείο είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι και ότι εργαζόμουν σε ιδιωτικό φορέα. Του άρεσε η ευπρέπεια μου στο ντύσιμο και την εμφάνισή μου και μου ζήτησε να έχω υπομονή, ευγένεια και συνεργασία με ασθενείς και συναδέλφους. Αν ποτέ υπάρξει κάποιο πρόβλημα, μου ζήτησε να μη διστάσω να τον επισκεφθώ για να του μιλήσω.

Νέος άνθρωπος, δραστήριος κι όλοι -μα όλοι όμως- έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για το πόσο είχε αλλάξει το νοσοκομείο. Αφιέρωσε πολύ χρόνο, μέρες και ξενύχτια ώστε να αναμορφώσει και να ανανεώσει το μικρό νοσοκομείο της περιοχής, να έχει καλούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως μας είπε η γραμματέας του όση ώρα περιμέναμε έξω απ' το γραφείο του μέχρι να μας υποδεχθεί, είχαν μαζέψει 2000 υπογραφές που τις έστειλαν με σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο υγείας, ώστε ο συγκεκριμένος διοικητής να παραμείνει στη θέση του. Απάντηση δεν έχουν πάρει ακόμη και θα στεναχωρεθούν αν κάποιος άλλος έρθει και αλλάξει όλα όσα με κόπο, υπομονή και επιμονή δημιουργήθηκαν για να βελτιωθεί η διαχείριση του νοσοκομείου.

2 σχόλια:

Daria είπε...

Καλή αρχή και όλα κατ' ευχήν!

Μάρ σι είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Δημοσίευση σχολίου