Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Δάσκαλε που δίδασκες...

Στο χώρο των νοσηλευτών μαζεύονται σχεδόν όλοι οι γιατροί. Τις περισσότερες φορές για κουτσομπολιό. Στο νοσοκομείο είναι και μια νεαρή γιατρός που κάνει το αγροτικό της και θέλει να ειδικευτεί στην οφθαλμολογία. Κουβέντιαζε με τον γενικό γιατρό περί πρώτων βοηθειών και γενικά περί βοήθειας γιατρού προς έκτακτο ασθενή. Τις έλεγε "δηλαδή θα πέσεις σε περιστατικό που χρήζει βοήθειας και θα πεις συγγνώμη εγώ είμαι οφθαλμίατρος;" και η κοπέλα του απάντησε "όχι βέβαια θα προσφέρω τις πρώτες βοήθειες κι αν χρειαστεί θα είμαι μαζί του και σε τυχόν διακομιδή". Πέρασε η ώρα και η κουβέντα έπειτα στράφηκε σε διάφορα άλλα θέματα, άλλωστε τον γενικό γιατρό -τον και καλά έμπειρο και παλιό- τον διέκοπταν συνεχή τηλεφωνήματα στα κινητά του.
Σκάει μύτη μια μαμά με τα 3 της παιδάκια. Και τα 3 είχαν κρυολογήσει αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορούσε να τα πάει σε παιδίατρο ιδιώτη, έκανε η ίδια ότι μπορούσε και τα έφερε στο νοσοκομείο για να τα ακροαστεί κάποιος γιατρός πριν τα στείλει στο σχολείο την επόμενη μέρα.
Ο γενικός γιατρός που προανάφερα ήταν εφημερία και φυσικά της αρνήθηκε να ακροαστεί τα παιδιά γιατί λέει δεν ήταν παιδίατρος. Του εξήγησε η γυναίκα τους λόγους κι ότι περίμενε πότε θα εφημερεύει παιδίατρος στο νοσοκομείο για να τα φέρει, αλλά ήθελε να ξέρει αν μπορούν τα παιδάκια να πάνε σχολείο ή χρειαστεί να τα κρατήσει ακόμη στο σπίτι. Αγκομαχώντας ο γιατρός πείστηκε και τα ακροάστηκε. Στο μεσαίο άκουγε "βράσιμο" στους πνεύμονες και τις πρότεινε να του δίνει ζεστά να πίνει για να αρχίσει σιγά σιγά να βγάζει τα φλέματα και να τα πάει στο παιδίατρο και τα 3.

Ο γιατρός λοιπόν που έκανε μάθημα ανθρωπιάς στην αγροτική γιατρό, καταπατούσε τα λεγόμενα του! Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου