Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Και μη χειρότερα...3!

Επίτηδες το κάνει άραγε η προϊσταμένη και με βάζει συχνές βάρδιες με την συγκεκριμένη συνάδελφο;
"Να τώρα κάθισα" την ακούω που το λέει δυνατά σε μια συνοδό ασθενούς το μεσημέρι, που μάλλον ήταν γνωστή της. Γιατί καλή μου, τι νομίζεις ακριβώς πως έκανες και δείχνεις πως και καλά ξεπατώθηκες; Άλλος ξεπατώνεται κι άλλος θέλει να πάρει τα εύσημα; 
Από την άλλη, Σαββάτο σήμερα ήταν μια μέρα χαλαρή και δεν είχαμε πολλά να κάνουμε. Αν εσύ είσαι αργοκίνητο καράβι, πρέπει κάτι να κάνεις! Δεν γίνεται να περνάει το μεσημέρι κι εσύ να πας αργά στην προετοιμασία των νοσηλειών για τις επόμενες βάρδιες. Είναι κουραστικό να μένει η συνάδελφος σου αρκετή ώρα όρθια προκειμένου να σου διαβάζει τα φάρμακα της κάθε καρτέλας ασθενούς για να τα βγάζεις και εσύ να σέρνεσαι, έχοντας την εντύπωση πως κάτι κάνεις! Δίνεις αφορμή για αρνητικά σχόλια κι εγώ δεν γουστάρω αν τυχόν αξιολογούμαστε, να με πάρει κι εμένα η μπάλα μαζί με σένα. Όταν κάνουμε την δουλειά μας θα την κάνουμε όπως πρέπει την στιγμή που πρέπει και η ώρα της ξεκούρασης πάντα υπάρχει.
Δεν γίνεται να σε περιμένω μισή ώρα να κατουρήσεις μέχρι να πάμε να στρώσουμε 2 κρεβάτια. Τα έκανα από μόνη μου σχεδόν και σιγά μη σε περίμενα!
Από την άλλη όταν τελειώνει ένας ορός και στο λέει συνοδός, δεν του ζητάς να τον κλείσει κάνοντας εσύ την κουρασμένη. Οφείλεις να σηκώσεις τον κώλο σου και να πας να τον αλλάξεις κι όχι να πιάνεις ψιλοκουβεντούλα με γνωστή σου!
Δεν χρειάζεται να μου λες πως και καλά πήγες κι έφτιαξες την αποθήκη υλικών των νοσηλειών... γιατί σε πρόλαβε μόνιμη συνάδελφος και ήμουν παρούσα όταν έγινε αυτό, εγώ η συμβασιούχος με μια άλλη ήμασταν παρούσες και την βοηθούσαμε να τακτοποιήσει. Αν ήξερες πως ήταν ακριβώς η αποθήκη δεν θα χρειαζόσουν μισή ώρα να βρεις 1 κουτί με ορούς διαλύσεων των 100 ml και των 500! Την αποθήκη την ξέρω πολύ καλύτερα από εσένα και ξέρω που ακριβώς θα βρω και τι... όσον αφορά το "γέμισμα" του τμήματος μας! Την τύφλα σου δεν ξέρεις λοιπόν!
Λάθη κάνω και τα παραδέχομαι και δεν κάνω την κινέζα... όπως συνήθως κάνεις! Πιο πολύ θα σε εκτιμήσουν αν είσαι ειλικρινής με τα λάθη σου, παρά και καλά να επιδεικνύεις το έργο που δεν προσφέρεις εσύ στην τελική!
Να ξέρεις πως οι μόνιμες είναι τα "μάτια" της προϊσταμένης και του διοικητή. "Γράφουν" τα πάντα κι αναφέρουν το πως κινείτε η καθεμιά μας. Λυπάμαι αν δεν σε νοιάζει. Προσωπικά θα ήθελα να παραταθεί για κάνα χρόνο ακόμη η σύμβαση μου και να μη λήξει ακριβώς στο χρόνο. Εγώ δεν ξέρω να φτιάχνω νύχια, όπως έχεις να καμαρώνεις εσύ... ανάγκη την έχω την δουλειά μου κι από αυτή θα αρχίσω να τρώω. Αν συνεχίσεις... θα γίνω πιο "αντιδραστική" κι αν θυμώσεις, χέστηκα. Όπως ζηλεύεις τις μόνιμες που κάθονται, ξεκουνήσου λοιπόν για να κάθεσαι κι εσύ. 
Άϊντε πια με σένα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου